Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και νέα βιβλία για τα σχολεία

Νέο σύστημα Πανελλαδικών Εξετάσεων και νέα βιβλία θα είναι από τα βασικότερα ζητήματα του Εθνικού Διαλόγου για την παιδεία, την έναρξη του οποίου θα ανακοινώσει την Πέμπτη ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Σύμφωνα με πληροφορίες εκτός από τις συζητήσεις που θα γίνουν στα αρμόδια όργανα, ο καθένας θα μπορεί ηλεκτρονικά να καταθέσει την άποψή του. Οι αλλαγές που θα προκύψουν θα εφαρμοσθούν την επόμενη σχολική και ακαδημαική χρονιά.


Ο υπουργός θα παρουσιάσει το περιεχόμενο του Εθνικού Διαλόγου που θα ξεκινήσει και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με κύρια βαρύτητα την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια.

Εξάλλου και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία, λέγοντας χαρακτηριστικά «Πολύ σύντομα ξεκινάμε έναν πλατύ κοινωνικό διάλογο με την εμπλοκή όλων των φορέων της κοινωνίας των πολιτών για μια μεγάλη δημοκρατική μεταρρύθμιση του εκπαιδευτικού συστήματος».


Σε κάθε περίπτωση το χρονοδιάγραμμα θα είναι έως την Ανοιξη , προκειμένου να ετοιμαστεί πολυνομοσχέδιο που αφορά σε νέο σύστημα εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και νέα προγράμματα στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

http://www.protothema.gr/