Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

16 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος οι Πανελλαδικές Εξετάσεις

Στις 16 Μαΐου θα ξεκινήσουν φέτος  οι Πανελλαδικές Εξετάσεις. Την απόφαση αυτή έλαβε η Επιτροπή Εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας, ενώ το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες 15 ημέρες.

Το Πάσχα φέτος “πέφτει” την 1η Μαΐου  και τα σχολεία θα κλείσουν για τις διακοπές, λόγω εορτών, την Παρασκευή 22 Απριλίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα 9 Μαΐου.


Μετά από την οριστικοποίηση της ημερομηνίας έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων τα μαθήματα στα Γυμνάσια και Λύκεια αναμένεται  να σταματήσουν στις 13 Μαίου.

Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις θα γίνεται μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου.

Η φετινή χρονιά λόγω της ιδιαιτερότητας που θα έχει με το διπλό συστημάτων Πανελλαδικών προμηνύεται ακόμη δυσκολότερη για τους υποψηφίους καθώς παραμένει άγνωστο πόσοι από τους υποψηφίους παλαιότερων ετών θα επιλέξουν το νέο σύστημα εισαγωγής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ο αριθμός των φετινών θέσεων που θα διατεθούν για τα πανεπιστήμια και τα TEI θα είναι ξεχωριστός για τα δύο συστήματα εξετάσεων που θα εφαρμοστούν. Το ποσοστό των θέσεων θα οριστεί το επόμενο διάστημα αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων που θα εξεταστεί σε κάθε ένα από τα δύο συστήματα ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-16.

ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΖΗΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Μεγάλος θα είναι και φέτος ο ανταγωνισμός των υποψηφίων για τις λεγόμενες περιζήτητες σχολές. Ενδεικτικό του ανταγωνισμού, είναι το γεγονός ότι, στις τελευταίες Πανελλαδικές Εξετάσεις, στις 30 πιο δημοφιλείς σχολές οι πρώτες προτιμήσεις ανήλθαν σε 21.476, οι προσφερόμενες θέσεις δεν ξεπέρασαν τις 3.735, ενώ μόλις το 17,39% κατόρθωσε να κατοχυρώσει μια θέση σε αυτές.

Στα 15 πιο περιζήτητα τμήματα των πανεπιστημίων, οι πρώτες προτιμήσεις έφτασαν τις 17.708, οι θέσεις 2.676 και το ποσοστό επιτυχίας 15,11.

Ποιες αναμένεται να είναι φέτος οι σχολές που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων; Προφανώς η Νομική Αθήνας, η Ιατρική Αθήνας, το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ, η Νομική Θεσσαλονίκης και το τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας θα πλασαριστούν στις πρώτες θέσεις, ενώ γύρω τους θα «στριφογυρίζουν» η Ιατρική Θεσσαλονίκης, τα τμήματα Ψυχολογίας Αθήνας και Θεσσαλονίκης και το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Αθήνας.



Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/